Hoe je je huisdieren kunt helpen omgaan met oud en nieuw

Hoe je je huisdieren kunt helpen omgaan met oud en nieuw

  • Nicole De Vries

Oud en nieuw is een feestelijke tijd vol vreugde en festiviteiten. Maar terwijl we genieten van het vuurwerk en de feestvreugde, kunnen onze huisdieren zich erg gestrest en angstig voelen. Het is belangrijk voor ons, als verantwoordelijke huisdiereneigenaren, om voorzorgsmaatregelen te nemen en onze geliefde dieren te helpen zich kalm en veilig te voelen tijdens deze luidruchtige periode. In deze blogpost delen we enkele handige tips over hoe je met huisdieren moet omgaan tijdens oud en nieuw.

1. CreΓ«er een veilige plek:
Huisdieren hebben behoefte aan een veilige plek om zich terug te trekken tijdens de feestelijkheden. CreΓ«er een rustige en gezellige ruimte waar je huisdier zich kan verstoppen, zoals een kamer met dempende geluiden of een afgeschermd hoekje in huis. Voorzie deze ruimte van dekens, speelgoed en/of het favoriete bed van je huisdier, zodat hij of zij zich comfortabel voelt.

2. Blijf bij je huisdieren:
Probeer tijdens het vuurwerk in de buurt van je huisdieren te blijven. Jouw aanwezigheid kan geruststellend werken en je kunt ze beter in de gaten houden. Het troosten van je huisdier en hem geruststellen met kalme woorden en strelingen kan helpen om de angst te verminderen.

3. Geluidsafscherming:
Zet de televisie of een radio aan op een rustig volume om de harde geluiden van het vuurwerk te overstemmen. Dit kan helpen om je huisdier af te leiden en het lawaai wat te verzachten. Er zijn ook speciale cd's of online geluidsopnames beschikbaar die geluiden imiteren die horen bij vuurwerk en die je kunt afspelen om je huisdier aan het geluid te laten wennen.

4. Vermijd het gebruik van vuurwerk in de directe omgeving van je huisdier:
Probeer vuurwerk of andere luide feestartikelen te vermijden in de buurt van je huisdieren. Dit kan hun angstniveaus verhogen en een negatieve impact hebben op hun welzijn. Informeer je buren over de aanwezigheid van huisdieren en vraag hen rekening te houden met hun geluidsniveau.

5. Overweeg kalmerende middelen:
Als je huisdier erg angstig is en je alle andere opties hebt geprobeerd, overleg dan met je dierenarts over het gebruik van kalmerende middelen. Deze kunnen tijdelijk stress verminderen en je huisdier helpen om de feestdagen comfortabeler door te komen.

Conclusie:
Tijdens oud en nieuw is het belangrijk om onze huisdieren te ondersteunen en te helpen omgaan met de luide en stressvolle omgeving. Door een veilige ruimte te creΓ«ren, in de buurt te blijven, geluidsafscherming te bieden, het vuurwerk te vermijden en eventueel kalmerende middelen te overwegen, kun je ervoor zorgen dat je huisdieren comfortabel en rustig blijven tijdens deze feestelijke periode. Laten we onze liefde en zorgzaamheid tonen, niet alleen tijdens oud en nieuw, maar gedurende het hele jaar door.

Frama Bach Bloesems Angst

De Bach Bloesems druppels helpen op een gezonde wijze de balans te herstellen. Bach Bloesems druppels kunnen worden gebruikt voor angst, nervositeit, agressiviteit, uitputting of bij gebrek aan energie.

Het voedingssupplement heeft een positieve invloed op de emotionele intelligentie. Dat maakt het een waardevol hulpmiddel om beter te kunnen omgaan met stress situaties in het dagelijks leven.

SUBHEADING

Blog posts