HONDEN DIEPVRIESVOEDING

In verband met de temperatuur van de voeding, verzenden we geen diepvries voer. Een goede diepvries voeding is zeer belangrijk voor uw hond, deze kunt u bij ons in de winkels afhalen. Ook biedt Het Vachtje diverse merken aan. Wij helpen u graag.
Kom je ook langs?

Diepvries vlees

Als aanvulling op de dagelijkse maaltijd hebben wij diepvries vlees. Dit biedt een uitgebreid scala aan dierlijke eiwitbronnen, zonder toevoegingen. Aangezien het diepvries vlees puur aanvullende voeding is, bevat het niet alle noodzakelijke voedingsstoffen die een hond nodig heeft voor zijn dagelijkse behoefte. Wij adviseren dan ook om maximaal 20% van de hoofdmaaltijd te vervangen door diepvries vlees. Zo voer je 20% van de dagelijkse voedingshoeveelheid aan diepvries vlees en de overige 80% aan droogvoeding.

Je kunt er voor kiezen om het diepvries vlees dagelijks te combineren met onze droogvoeding, maar het is ook mogelijk om hier een vaste dag per week voor te kiezen.

Ons diepvries vlees is verkrijgbaar in 200g, 500g en 1kg.

Eerste keer diepvries vlees

Wanneer je hond nog nooit diepvries vlees heeft gegeten, kan het zijn dat hij de eerste dagen wat dunnere ontlasting heeft doordat zijn spijsvertering moet wennen. Dit is volkomen normaal en hoort vanzelf goed te komen. Je kunt er voor kiezen om de voeding de eerste 2-3 dagen even onder te dompelen in kokend water zodat de ergste kou eraf is, bijvoorbeeld met behulp van een zeef of vergiet. Daarna alleen nog even goed doorroeren en af laten koelen.

Bereiden en bewaren

 • Verdeel het vlees in porties van de juiste hoeveelheden voor je hond.
 • Bewaar het vlees in een afgesloten verpakking de vriezer bij - 18°C.
 • Haal de dag van tevoren de maaltijd uit de vriezer, leg deze in een afsluitbare, lekvrije bak in de koelkast om te ontdooien.
 • Haal de bak met diepvries vlees een half uur van te voren uit de koelkast, zodat je het op kamertemperatuur aan je hond kan aanbieden.
 • Bewaar het vlees niet langer dan 2 dagen in de koelkast. Mocht een kiloverpakking teveel zijn voor 2 dagen, dan kun je de worst vooraf in meerdere porties verdelen.
 • Als jouw hond het vlees niet binnen een uur heeft opgegeten, gooi het dan weg. Dat geldt ook voor de eventuele restjes.
 • Voorkom kruisbesmettingen en was alles, ook je handen, wat in aanraking is gekomen met het vlees goed af met warm water en afwasmiddel of een desinfectiemiddel.
 • Eenmaal ontdooid vlees mag niet opnieuw worden ingevroren.
 

Bandit diervoeding bevat:

 • Gemalen Biologische botten met kippenvlees wordt als calciumbron gebruikt in de standaard vleesmix. Dit zijn kippen waar het kipfilet vanaf is gesneden en voor menselijke consumptie is gebruikt. Dit is een hoogwaardig product en geen afvalproduct. Voor de vleesmix Kip worden zelfs complete oude Biologische legkippen gebruikt.Als calciumbron in de Lam en Geit variant worden Lams-Geiten ribben gebruikt.
 • Eerste kwaliteit biologisch orgaanvlees wat bestaat uit pens, hart, lever en niertjes van een rund of Lam of geit afhankelijk per variant.
  Biologische zilvervliesrijst (niet in alle varianten)die op rijstvelden worden verbouwd waar het gebruik van bestrijdingsmiddelen niet is toegestaan.
 • Hoogwaardig spiervlees. Dit is hetzelfde vlees wat u bij uw biologische slager in de vitrine ziet liggen. Het vlees wordt ingekocht bij Europese slachthuizen die onder strenge controle staan.
 • Strenggeselecteerde verse biologische groente afgestemd op de dieetvoedingen. De verkrijgbare soort is afhankelijk van het jaargetijde o.a. afkomstig van een zorgboerderij.
 • Versgevangen vis. (haring of makreel afhankelijk van het jaargetijde rechtstreeks ingekocht vers en ongezouten)

Onze producten zijn verkrijgbaar in de varianten:300gram,465gram en 935gram 

In de darm leven meer micro-organismen dan er honden en katten op de hele wereld leven. Goede bacteriën kunnen juist helpen om gezond te blijven. Zo zorgen de goede bacteriën in de darmen van uw hond of kat ervoor dat de slechte bacteriën geen plek meer hebben om te groeien. Maar in de huidige maatschappij en met onze moderne honden en kattenvoeders krijgen ze (te) weinig goede bacteriën binnen.

Bandit diervoeding zorgt ervoor dat de goede en slechte bacteriën elkaar in evenwicht houden. Bandit diervoeding is een voeding op basis van biologisch vlees. De biologische runderpens is gunstig voor een goede darmflora.

Na gebruik, was en ontsmet altijd uw handen!

Hygiëne bij diepvriesvoeding en verse kauwproducten Hygiëne bij diepvriesvoeding en verse kauwproducten De angst voor bacteriën begon al bij Pasteur! Veel dierenartsen roepen al snel “SALMONELLA” bij versvlees en diepvriesvoeding. Echter in onze eigen dierenartsenpraktijk zijn we de tegengekomen salmonella besmettingen enkel bij de brokgevoerde honden tegengekomen! Honden die overigens op versvlees staan lopen natuurlijk dezelfde risico’s en kunnen het evengoed krijgen. Daarom is een goede hygiëne zeer belangrijk en al helemaal bij gezinnen met kleine kinderen of mensen met een slechte weerstand.Houdt daarom altijd de hygiëneregels goed in de gaten.

 • Gebruik voor de dieren apart bestek (messen, vorken, lepels, snijplanken)
 • Gebruik geen houten snijplanken, maar glas of kunsstof
 • Gebruik een aparte ruimte voor het bereiden van de maaltijden voor uw huisdier.
 • Reinig na bereiding al het bestek en het aanrecht met een ontsmettend schoonmaakmiddel.
 • Maak alles goed droog en was uw handen.
 • Ook de eetplek van de dieren moet goed schoon te maken zijn, voorkom dat uw dier met het voedsel gaat slepen.
 • Geef uw hond buiten op een plek te eten waar geen kinderen spelen.
 • Verwijder eten of kauwbotten die niet opgegeten zijn binnen een uur.
 • Laat geen kleine kinderen over de grond kruipen waar uw huisdier eet.
 • Ruim de uitwerpselen van uw hond of kat in de tuin tijdig op. (vooral ’s zomers) Zo houdt u het huis en de eetplek veilig schoon voor alle huisgenoten.

De producten van Bandit zijn zuiver en salmonella vrij, hygiëne staat bij Bandit voorop. Wij werken volgens de nieuwe Europese regelgeving die streng wordt gecontroleerd. 

   

  Carnibest is eind 2001 ontstaan vanuit liefde voor dieren. In die tijd waaide vanuit Australië de B.A.R.F.- methode via het internet de wereld over. Een nieuwe maar eigenlijk eeuwenoude methode waarop honden en katten gevoed dienen te worden. Kort gezegd staat de methode voor onbewerkte rauwe voeding die hond- en katachtigen in hun natuurlijke habitat eten. Prooidieren, ofwel vers vlees en rauwe botten.

  Bovenstaande methode en persoonlijke ervaring hebben tot het ontstaan van Carnibest geleid. Tot op de dag van vandaag is het productieproces volledig ambachtelijk. De grondstoffen worden nog altijd handmatig geselecteerd, gecontroleerd en verwerkt.

  Er wordt heel bewust voor gekozen om het productieproces niet volledig te automatiseren en medewerkers niet te vervangen door machines. Op de huidige ambachtelijke wijze kan de kwaliteit van Carnibest continu worden gewaarborgd.

  De vraag naar Carnibest nam na de oprichting voortdurend toe, waardoor het bedrijf ook jaarlijks moest uitbreiden. De opzet was en is om geen massaproductie na te streven. Reclame werd er bewust niet gemaakt, de website was sober evenals de verpakking van de producten. Kwaliteit boven kwantiteit.

  Omdat we de kwaliteit van Carnibest voor 100% willen kunnen garanderen maken we bewuste keuzes in groei en afzet.

  Alroda Puur bestaat uit één diersoort, maar per diersoort kan de samenstelling wel anders zijn. Zo bevat Alroda Puur Konijn konijnkarkas, konijnenbout, konijnenlever, hart en longen. Omdat Alroda Puur geen pens bevat is dit voer uitstekend geschikt voor katten. Maar ook voor een eliminatiedieet zijn de worsten van Alroda Puur perfect. Zo kun je namelijk precies achterhalen wat je huisdier wel of niet kan eten. 

  De ingrediënten van Alroda Puur zijn natuurlijk of van wild, maar het verse vlees is niet gecertificeerd door SKAI. Hierdoor mag het de naam ‘biologisch’ niet dragen. Alroda puur is verkrijgbaar in handige worsten van circa 245 gram. Daarom zijn ze handig op te bergen en mee te nemen. De smaken zijn van Alroda Puur zijn divers. Van konijn, geit tot gevogelte . Voor ieder huisdier wat wils. 

   

  Farm Food Fresh is, volgens de algemene noemer of afkorting, een zogenoemd ‘kvv’ wat staat voor Kompleet Vers vlees Voer. Ondanks de ruime keus aan kvv kwam er steeds vaker de vraag of Farm Food een premium kwaliteit diepvries vers vlees wilde produceren dat 100% op onze bewezen Farm Food filosofie was gebaseerd. Farm Food Fresh kan uitstekend gecombineerd worden met Farm Food HE, geperste hondenvoeding.

  Tijdens het ontstaan van Farm Food HE, geperste hondenvoeding, is gebleken dat een regelmatige “onderhoudsbeurt” met versvlees, op basis van vuile groene pens, noodzakelijk is voor de instandhouding van een gezonde darmflora. Immers versvlees op basis van vuile, groene pens bevat veel natuurlijke probiotica.

  Vers vlees

  Verse, diepgevroren maaltijden met 100% vers vlees en 0% fratsen. Geloof ons, dit is de (natte)voerdroom van jouw hond. Maaltijden gebaseerd op het eetpatroon van hun voorouders. Zoals de natuur het bedoeld heeft. Daarmee maken wij het verschil. We hebben maaltijden welke een compleet prooidier bevatten (spiervlees, orgaanvlees en bot) en we hebben mixen.

   

   

  Binnen Energique heerst een cultuur die we koesteren: kwaliteit komt altijd op de eerste plaats! Bij Energique werken mensen met een tomeloze passie voor honden en katten. We laten graag zien wie we zijn en waar we voor staan!

  Vanuit het moderne pand aan de Wetterkant 10-8-6 in Gorredijk maken we al decennia lang een oer-Nederlands kwaliteitsproduct. Energique beschikt over het GMP+ keurmerk in combinatie met het IFS Food certificaat. Deze keurmerken eisen veel meer op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid dan de de wettelijke eisen die de NVWA controleert of die onder de HACCP-norm vallen. (Uiteraard voldoen we daar ook aan!) Maar Energique wil veel meer dan voldoen aan een keurmerk. We willen enkel de beste kwaliteit.  We laten ons graag uitdagen dus heb je kritische vragen, laat het ons weten!

  Alle maaltijden van Energique zijn doorgerekend en door een onafhankelijke geaccrediteerd laboratorium getest op balans en compleetheid. Zo weet je zeker dat alle essentiële aminozuren, vetten, vitamines en mineralen aanwezig zijn.

   

  KB RAW heeft een uitgebreid assortiment aan rauw voer producten. Centraal bij KB RAW staat “transparantie”, dat betekent dat wij open zijn over alle ingrediënten die worden gebruikt in onze producten.

  Hierdoor weet u precies welke grondstoffen er worden gebruikt en in welke verhoudingen. U weet dus precies wat u voert. U wilt voor uw hond of kat natuurlijk alleen het beste. Daarom gebruiken wij ook enkel ingrediënten van goede kwaliteit en doen wij regelmatig controles.

  Maak kennis met ons assortiment en stel het ideale menu samen voor uw hond of kat.

  100% weten wat u voert

  Doordat de volledige samenstelling op de verpakking van onze producten beschreven is weet u precies wat u voert aan uw hond of kat. Ook hebben wij veel producten die een enkele diersoort bevatten; ideaal in het menu van honden en katten met overgevoeligheid voor bepaalde eiwitbronnen.

  100% kwaliteit

  Door gebruik van hoogwaardige ingrediënten en regelmatige controles garanderen wij een goede kwaliteit. Daardoor kunt u onze producten met een gerust hart voeren aan uw dieren.

  100% verantwoorde diervoeding

  Honden en katten zijn van nature carnivoren. De combinatie van spiervlees, orgaanvlees en bot in de producten van KB RAW sluiten daarom heel goed aan bij de behoeftes van honden en katten.

    

  BARFmenu® is een natuurlijke diepvries vers vlees voeding voor honden, katten en fretten. BARFmenu® is een KVV (Kant-en-klaar Vers Vlees) gebaseerd op het BARF-principe. BARF staat voor Bones And Raw Food.

  BARFmenu® bestaat uit een basis- en een *premium* assortiment.
  Binnen het basis assortiment is er nu ook een *duurzame* variant. Goed voor dier en milieu!
  Het basis assortiment is volledig diervoeder, het *premium* assortiment is aanvullend diervoeder.
  Het *Premium* assortiment bevat géén kip en géén rund!

  BARFmenu® bevat :

  • Vers vlees (55-60%), verse organen (20-25%), verse vleesbotten (20-25%) en dierlijke vezels* van superieure kwaliteit in de juiste verhoudingen.
  • Geen rijst of granen - dus glutenvrij!
  • Geen geur-, kleur-, en of smaakstoffen.
  • Geen groenten.

  De meningen over het al dan niet geven van groenten zijn verdeeld.
  Mocht men toch groenten willen geven, dan is BARFmenu - Groentemix de oplossing!
  Een groot voordeel van het feit dat wij geen rijst en groenten in BARFmenu® gebruiken is dat honden en katten met diabetes alle smaken kunnen eten (Uiteraard uitgezonderd de Groentemix!).

  Alle smaken BARFmenu® voor de kat in 250 gram, zijn ook prima geschikt voor kittens, puppy’s, kleine hondenrassen en fretten. Met BARFmenu® houden we de natuur in eren en is de acceptatiegraad bij zowel hond, kat als fret bijzonder hoog.